dilluns, 10 de novembre del 2014

La Segunda Fundación ( Second Foundation, 1962)




Ens trobem davant de la tercera novel·la de la trilogia de les fundacions d'Isaac Asimov. És aquesta la tercera part de les saga original, però no la última de la mateixa, ja que més tard,com a conseqüència del reclam dels seguidors, Isaac Asimov va tancar-la amb dues novel·les més: Los límites de la fundación i Fundación y Tierra. 

La primera part d'aquesta novel·la es centra en la recerca desesperada del Mulo de la Segona Fundació, per aquesta empresa envia al seu general Han Pritcher, manipulat mentalment, i a un jove Bail Channis amb la ment intacta, per intentar esbrinar d'una vegada l'amagatall de la Segona Fundació, l'única que s'interposa entre el Mulo i la seva intenció d' esdevenir l'amo de la galàxia..  

A la segona part de la novel·la, superada ja l'etapa anterior, tornem a Terminus el planeta d'origen de la fundació. En aquest planeta un grup de científics té evidències del control mental que exerceix la Segona Fundació sobre les seves vides i, organitzant-se clandestinament, intentaran fer-l'hi front. 

Una saga imprescindible, però que un cops arribats aquí, obliga al lector a continuar amb les dues següents novel·les per tancar la perfecta simfonia gal·làctica que va escriure aquest geni. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...