dijous, 26 d’abril del 2012

Fargo (1996)


Fargo és un drama basat en fets reals que van ocórrer a Minnesota el 1987 i, sens dubte, és una de les millors pel·lícules que han fet els germans Joel i Ethan Coen.

En aquesta ocasió ens presenten a un venedor de cotxes que es troba en dificultats ja que té deutes que saldar i, com el seu sogre és un home adinerat, no pensa altra cosa que contractar a dos matons (un d'ells interpretat pel gran Steve Buscemi) que segresteran la seva dona i, així, amb els diners del rescat, pagarà als dos homes la seva part i liquidarà el que deu. Però, és clar, la cosa es complica. Es produeix un triple homicidi i és llavors quan entra en escena el gran personatge de Marge, la inclassificable cap de la Policia Local (interpretada per Frances McDormand, la dona de Joel) que es posa en marxa per seguir el rastre d'aquests tipus.

Cal dir que aquesta pel·lícula ho té tot: un bon guió, bons actors, bona posada en escena, bona banda sonora i divertidíssims diàlegs. Què més es pot demanar? Els Coen barregen, de manera magistral, la crua realitat de l'assumpte amb uns tocs d'humor que els trobem en les escenes de la gran parella que fan l'esmentada cap de Policia i el seu marit, els quals tenen una vida tan atrafegada que et donen ganes de dormir quan els veus, i també en les investigacions de Marge, on destaquen dos testimonis que han vist el personatge de Steve Buscemi i el descriuen com baixet i rar, més que la gent en general.

3 comentaris:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...