dilluns, 14 de maig del 2012

Bienvenido Mr. Chance (Being there, 1979)


Magnífica comèdia amb regust dramàtic, signada per un dels directors i muntadors estrella del nou Hollywood dels 70, Hal Ashby
Bienvenido Mr. Chance ens explica l’escalada social d’un disminuït psíquic educat gràcies a un consum exagerat de televisió, que es troba, per un atzar del destí, enmig d’un món que no acaba d’entendre. Amb un títol molt encertat en anglès “Being there” i adaptat de forma nefasta al castellà, ens trobem revestida de comèdia, una dura crítica a la societat en general i en concret a l’alta societat nordamericana. Polítics, personatges influents i gent adinerada queden retratats com a més estúpids que l’estúpid en una comèdia d’aquelles que et fa somriure tot i que la situació que explica realment és per posar-se a plorar. Ashby i el guionista i autor del llibre en el que es basa el film, Jerzy Kosinski, opten per donar a la narració un ritme pausat que sembla imitar el ritme de vida del personatge protagonista. 
Grans actuacions com la de Shirley McClane acompanyen al gran Peter Sellers en la penúltima pel·lícula que va protagonitzar i que li va valer una nominació a l’Oscar. Si no coneixeu massa l’actor fora del seu paper coma inspector Clouseau, aquí hi podeu descobrir la seva poc coneguda faceta d’actor dramàtic, en la que demostra ser com a mínim tan bo com en els seus papers còmics. I pels que sigueu seguidors incondicionals de l’actor, com un servidor, no us perdeu uns títols de crèdit on podreu veure Sellers equivocant-se una vegada rere l’altre en el rodatge d’una de les escenes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...