divendres, 11 de novembre del 2011

Aventuras y desventuras del Chico Centella (The Life and Times of the Thunderbolt Kid, 2006)


Bill Bryson és un escriptor nord-americà nascut a Des Moines, Iowa. És autor de diversos best-sellers i el tret més característic de les seves històries és l'humor amb que les impregna. Entre els seus llibres, el més conegut és Una breu història de gairebé tot (2003), en el que intenta explicar, de forma amena i alhora didàctica, diverses coses referents a la vida i a la ciència, com el mateix origen de l'Univers. I en aquest cas, la novel·la autobiogràfica Aventuras y desventuras del Chico Centella li serveix per evocar, amb un humor bastant exagerat, part de la seva infància i adolescència ubicades en les dècades dels 50 i 60, cosa que també utilitza per a retratar al seu país d'aquella època, amb l'aparició de la televisió, dels automòbils o les estúpides proves nuclears. Però, sobretot, hi ha diversos moments que són una delícia per al lector: la descripció de la seva família (la despistada de la seva mare), la creació del seu superheroi quan troba un jersei amb un raig al mig, les seves aventures al cinema, les bretolades amb els amics, les anècdotes que explica quan va ser repartidor de diaris i la petita descripció que fa d'un desastrós parc d'atraccions, al que cap nen volia anar, i que provoca diverses riallades.

2 comentaris:

  1. Gran divulgador!
    Una història de gairebé quasi tot és un llibre de divulgació científica d'aquells per tenir sempre a mà, i el seu llibre sobre Shakespeare està també molt bé. Em queda pendent un que té la meva germana que parla sobre les antípodes.
    Pel que fa al post, no coneixia aquest llibre que comentes, però té molt bona pinta. Queda apuntat!

    ResponElimina
  2. Asensi, és curiós però el de "Una breu història de gairebé tot" no me l'he llegit i ja sé que és un error greu. El de "Shakespeare" el tinc però encara no me l'he llegit i el de "En las Antípodas" vaig estar a punt de comprar-me'l perquè també té bona pinta. A en Marc li vam regalar un altre seu, el de Una breve historia de la vida privada, que també pot estar bé.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...