dimecres, 23 de novembre del 2011

Dr. Slump (Dr.Suranpu, 1980)



Gràcies a l’edició que Planeta està fent d’aquesta sèrie sota el títol “Dr. Slump Ultimate Edition”, una edició en 15 volums de 240 pàgines que recull totes les seves històries, estic gaudint de nou dels personatges que em van fer cedir en aquell curiós moment en que deixes la infantesa i tendeixes a rebutjar els dibuixos animats per infantils. 
El Dr. Slump ens explica la vida d’un poblet anomenat la Vila del Pingüí, on un científic anomenat Sembei Norimaki, crea una nena robot i la vol fer passar per la seva germana petita Arale. A aquest fil argumental i hem de sumar la calentor mental del Dr. Slump, els seus invents i els personatges de la sèrie i tenim un còmic molt divertit per a gairebé totes les edats. 
Akira Toriyama, que va crear posteriorment Bola de drac, ens diverteix i es diverteix fent un humor absurd, escatològic, verd i innocent alhora, homenatjant i parodiant personatges de la cultura popular japonesa i occidental, trencant la quarta paret que el separa del lector, protagonitzant ell mateix moltes històries, i en definitiva fent el que li donava la punyetera gana. Si una sensació tens llegint el Dr. Slump és que al darrera hi ha una llibertat creativa total. Fins i tot aquells aspectes que fan avançar la trama i que tan em van molestar quan seguia la sèrie de televisió, aquí no m’importen gens: tot suma i tot ho fa divertit. 

Oio!

3 comentaris:

  1. Joer, a ver si pillo ya la serie y empiezo a seguirla... Uno de los inconvenientes de haber nacido en Madrid es que no oí hablar de Arale hasta la adolescencia, cachis.

    ¡Saludos!

    ResponElimina
  2. Quina nostalgia! A veure si em faig amb ells!

    ResponElimina
  3. Qué gratos recuerdos me ha traído esta entrada, gracias! ^^

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...