dimecres, 28 de setembre del 2011

It’s bad for ya (2008)


George Carlin és un comediant que he descobert gràcies al bloc Amb Compte.
3 mesos abans de morir, l’humorista va grabar l’últim dels seus 14 especials pel canal de televisió HBO. Carlin va ser un mestre de l’anomenada Stand Up, que al nostre país es coneix com a monòlegs.
Molt influenciat per altres humoristes com Lenny Bruce, Carlin va començar a provocar al públic i a les autoritats americanes als anys 70 amb monòlegs com “Set paraules que no es poden dir a la televisió”. Des dels 70 fins a la seva mort al 2008, Carlin no va canviar ni una mica el seu humor intel·ligent i provocador que et fa moure la mandíbula al riure però també el cervell i segons com l’estómac.
En el seu últim monòleg ataca directament a grans tabús com la mort, les convencions socials al seu voltant i la religió o l'orgull nacional, així com a les noves modes com la mitificació de la paternitat o l’educació dels fills, mostrant el seu habitual menyspreu per la societat americana i la humanitat en general. El fil conductor de l’actuació són variacions sobre la frase All this bullshit, it’s bad for ya (Tota aquesta merda, és dolenta per vosaltres) i és el que dóna títol a l’especial.
Si en voleu fer un tastet, només heu de posar el nom de George Carlin al Youtube.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...