dimecres, 5 d’octubre del 2011

Alquézar



Alquézar és un petit poble medieval de la província d’Osca, situat a l’última gorja del riu Vero, en plena serra de Guara. Declarat Conjunt Històric Artístic, conserva molt bé tot a la bellesa d’una vila de l’edat mitjana. Les cases envolten el Castell Col·legiata Santa Maria la Mayor, que domina des de les altures tot el poble i la vall del riu Vero.
Val la pena passejar tranquil·lament pels seus carres admirant els antics portalons amb escuts d’armes, les balconades de les cases, la Plaza Vieja porticada amb diferents estils, els passos elevats que ara són petits carrerons coberts (callizos). Mentre passegem trobarem diferent miradors que ens permetran gaudir d’unes boniques vistes de la gorja i de la vall del Vero i, si tenim sort, veurem volar algun trencalòs o uns voltors. Finalment arribarem al castell col·legiata, del castell, construït pels musulmans durant el segle IX, tan sols es conserva una torre i un tros de la muralla. La col·legiata té una barreja d’estils notable: romànic, gòtic, renaixement i barroc. Del romànic tan sols es conserven quatre capitells que estan dintre el claustre gòtic, totes les parets del claustre tenen pintures al frecs de diferents èpoques, val la pena fer la visita guiada, ens ajudarà a no perdre’ns res.
Alquézar mereix que ens hi arribem si passem a prop, però també hi podem anar un cap de setmana. D’aquesta manera, a més de visitar el poble, podrem triar entre una gran quantitat d’activitats: es poden fer rutes a peu i en bicicleta, visitar llocs amb pintures rupestres i pels més atrevits hi ha una gran oferta d’esports d’aventura com ara el barranquisme, el rafting, l’escalada... Si cap d’aquestes activitats us fa el pes, podeu aprofitar que el poble forma part de la comarca del Somontano i visitar alguna de les bodegues d’aquesta denominació . Totes ofereixen visites guiades amb tast, també es troben ofertes per visitar varies bodegues seguides però, si tenim en compte que les degustacions solen ser de tres copes de vi a cada bodega, aquesta opció pot ser perillosa. Algunes bodegues també fan jornades de maridatge i cursets de tast.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...