divendres, 14 d’octubre del 2011

Star Wars: Episodi VI - El retorn del Jedi (Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi, 1983)


Així com el tercer episodi de la nova saga, “La venjança dels Sith”, volia enllaçar en la seva estètica amb les pel·lícules de la saga original, a “El retorn del Jedi” ja hi podem veure algun dels elements que van caracteritzar i van ser molt criticats a la nova trilogia.  
George Lucas opta fer defugir el to més sinistre de “L’imperi contraataca” i amb Richard Marquand a la direcció, ens ofereix un episodi on baixa notablement l’edat del seu públic objectiu, donant-nos una pel·lícula més amable i alhora menys interessant, igual que passa amb “L’amenaça fantasma”. L’exemple més clar el tenim amb els Ewoks: com ens podem prendre seriosament un exèrcit imperial que és derrotat per uns ninots de peluix de mig metre? Aquest és el terrible exèrcit que va fer recular als rebels a la batalla de Hoth? 
En el guió també sembla que Lucas li hagi entrat una mica la mandra i pensi més en fer caixa que en aprofundir en la història. L’argument és potser massa semblant a l’episodi quart i comença amb un rescat i acaba amb la destrucció de l’Estrella de la Mort, atacant el seu punt dèbil. 
Crec sincerament que amb aquesta pel·lícula comença al declivi de la saga, però es salven els mobles pel carisma dels personatges i l’estima que els hi vam agafar durant dues magnífiques pel·lícules i gràcies a que, a diferència del que passa a la nova saga, el film en cap moment cau en l’avorriment ni l’excés de sucre. 

Llegeix també la Porció de l'episodi I - L'amenaça fantasma.
Llegeix també la Porció de l'episodi II - L'atac dels clons.
Llegeix també la Porció de l'episodi III - La venjança dels Sith.
Llegeix també la Porció de l'episodi IV - Una nova esperança.
Llegeix també la Porció de l'episodi V - L'imperi contraataca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...