dilluns, 3 d’octubre del 2011

Orígenes Superman (Superman: Secret Origin, 2009)


Periòdicament, i últimament força (potser massa) sovint, l’editorial DC ens torna a explicar l’origen d’un dels seus personatges estrella: Superman.
Una d’aquestes versions és la guionitzada per Geoff Johns i dibuixada per Gary Frank. Johns ens ofereix una mena de plat combinat amb tots els elements que han popularitzat Superman durant els últims 30 anys, i només hi posa alguna pinzellada de l’època daurada del còmic com a guarnició
Per guarnir-ho, recupera per exemple el personatge de Superboy, ens insinua la presencia de Krypto, el supergos, i com a teca forta, hi trobem coses que hem pogut veure a la sèries de TV, Smalville i Lois y Clark, o escenes que ens recordaran a la pel·lícula de Richard Donner dels 70. Per acabar-ho de rematar Frank dibuixa al personatge amb les faccions de Christopher Reeve. Una característica afegida, i per mi prou interessant, és que ens ensenya com el descobriment dels poders per part de Clark Kent i la seva assimilació, no van ser tot flors i violes. Superman va començar essent un inadaptat social, fet que casa més amb l’estil dels còmics de la Marvel (editorial de la competència) que amb l’esperit propi del primer superheroi.
Ens trobem davant d’un còmic molt ben dibuixat, força entretingut i interessant per qui es vulgui apropar al personatge. Tot i així no és, ni de lluny, el millor origen que podeu llegir-ne.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...