divendres, 21 d’octubre del 2011

Rare Exports: a Christmas tale (2010)



Per posar en antecedents, només dir que ens trobem davant la guanyadora dels premis a millor pel·lícula, millor director i millor fotografia de la passada edició del festival internacional de cinema fantàstic de Sitges. Dins d'aquesta coproducció finlandesa, canadenca i americana, el director Jalmari Helander ens aporta una nova versió de la ja coneguda història de Santa Claus, diguem que en aquest film el Pare Noel no és aquell home rodonet i amb cara de bona gent que va de casa en casa portant regals pels nens la vigília de Nadal, sinó tot el contrari. En aquest cas, els nens viuran el 25 de desembre amb la por i el neguit de saber si són ells els desafortunats de rebre la visita de tant il·lustre convidat.

La història transcorre en una regió recòndita del nord finlandès fronterera amb Rússia, en aquesta regió hi ha una companyia multinacional que està realitzant una prospecció geològica cercant alguna cosa. Una família (pare i fill) de pastors de rens que viuen al costat del lloc on s'està realitzant la prospecció, seran els protagonistes de la història quan en una de les trampes per a llops que ha posat el pare i caigui un visitant inesperat.

En resum: un guió original, amb bones dosis de terror, d'intriga i d'humor negre i amb la capacitat de sorprendre a l'espectador cap al final del llargmetratge amb un gir inesperat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...