dijous, 12 d’agost del 2010

9 (2009)


9 va ser una de les proposta més originals i insòlites del passat festival de Sitges, la pel•lícula agafa a diversos personatges que podrien aparèixer a Toy Story i els situa en un entorn post apocalíptic a l’estil Mad Max. El film narra les desventures d'un peculiar grup de ninots de drap que, després de la destrucció de la humanitat, han d'enfrontar-se a la màquina que va causar el desastre. La història i l'estètica doten a l'acció d'una certa qualitat steampunk i la cinta conta amb un imaginari molt característic, influenciat per gent com Jan Svankmajer o el mateix Tim Burton, que aquí exerceix les labors de producció. La cinta destil•la nostàlgia i classicisme pels quatre costats, i al principi havia d'estar rodada en stop-motion, un fet que afegiria més personalitat a l'invent però que segurament reduiria el seu públic potencial. La pel•lícula disposa de dos pesos pesats com són el seu poder visual i l'atractiu de la seva premissa, però la seva narració és més convencional i res del que ens conta resulta molt emocionant o commovedor. Això sí, el film opta per la imaginació com a únic remei per a una derrota que considera inevitable, i qui pot resistir-se a això?

2 comentaris:

  1. Totalment d'acord. Visualment és tan potent que n'esperes més d'una història, que no és més que allò que ja has vist mil vegades. Em va costar no adormir-me.

    ResponElimina
  2. senyor Cecil, li penso regalar una pedicura igual pel seu aniversari http://www.reddit.com/r/pics/comments/cwk39/my_marvelous_toes/

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...