dijous, 27 de gener del 2011

¿Qué fue de Jorge Sanz? (2010)




L'any passat, Canal+ ens sorprenia amb la realització una nova sèrie protagonitzada per (glups) Jorge Sanz, després d'uns anys més oblidat que els disquettes. És per això que enfrontar-se a ¿Qué fue de Jorge Sanz? em provocava una barreja de mandra i morbo brutals (com a bon fan de la caspa i la vergonya aliena que sóc)
Les històries de "estrella venida a menos" són quasi una cita diària a les nostres pantalles, i ja altres es van encarregar d'explicar la seva vida i miracles de la manera més còmica possible (per exemple, Lisa Kudrow a "The comeback" o la peli JCVD). El suc de ¿Qué fue de Jorge Sanz? és que beu directament d'aquestes fonts i (per fi!) espanyolitza quelcom tan anglosaxó com és riure's d'un mateix, o l'humor per vergonya aliena, el que provoca risa nerviosa, com el monòleg de Ricky Gervais als Golden Globe o qualsevol frase de Mar Segura de Mujeres Ricas
I sincerament, Jorge Sanz es supera com mai, demostrant que o es un excel·lent actor, o be que Trueba l'ha dirigit perfectament. La sèrie acaba sent una magnífica auto-paròdia de part del star system espanyol més caspa, amb un Resines fent el mateix paper que sempre en fa però en la pell del veritable Resines, Santiago Segura fent d'una mena de Torrente, o amb Juan Diego Botto rient-se de la seva posició d'actor compromès. Això per no parlar de l'increible Eduardo Antuña com un absurd mànager que abans es dedicava a la venda de formatges, una autèntica revelació!
A més a més, David Trueba ha sabut enganyar a l'espectador contínuament. Amb un estil pròxim al fals documental (encara que no arribi a ser-ho), un es termina preguntant si realment totes les situacions són fictícies. I aquesta connexió amb el personatge (acabes pràcticament convençut per creure-li tot), no és gens fàcil d'aconseguir. Teniu els 6 capítols per veure online o descarregar a seriesyonkis.

2 comentaris:

  1. Com que tenia la porció mig feta, aqui en teniu dos a preu d'una:

    Hem d'estar d'enhorabona, una de les sèries del any és espanyola. David Trueba sempre ha tingut bona mà per agafar el millor de la còmedia americana i passar-ho pel seu propi filtre personal i cultural, aconseguint productes molt propers i d'aquí amb un cert regust al que es fa allà. En aquesta ocasió ha dirigit i guionitzat aquesta sèrie co-creada amb Jorge Sanz, que beu de fonts com "Curb your enthusiasm" de Larry David, "Californication" o "Extras" de Rick Gervais (encara que aquest últim sigui britànic).

    Trueba sap treballar molt bé els personatges patètics, i en aquest cas, basant-se en alguns fets reals de la caiguda al buit de Jorge Sanz com a actor, després de ser nen prodigi i geirebé sex symbol del cine espanyol de fa dues dècades, han aconseguit aquest tipus de personatge entrenyable que t'acava fent certa llàstima, amb el valor afegit que no saps on acaba el drama personal de Sanz i a on comença exactament la ficció.

    Hi trobem doncs l'habitual humor de Trueba, aparicions d'estrelles com Antonio Resines, Santiago Segura o Juan Luís Galiardo entre d'altres, i tot vestit amb molt realisme, rodat com si fos un fals documental, amb deficiències de so incloses.

    Diversió concentrada en una temporada de 6 episodis de mitja horeta.

    ResponElimina
  2. Les males llengües deien si Jorge Sanz també sobreactuaria interpretant-se a sí mateix, però la veritat és que se li dona millor el paper de "loser" que no pas el de galàn...

    Jo esperava amb els dits creuats aquell capítol que comencés amb el prota fent de Conan i m'he quedat amb les ganes... A veure si això ho soluciona una segona temporada!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...