divendres, 27 de gener del 2012

Salvados (2008)



Desconec la qualitat d'aquest programa les temporades passades, i si sempre ha tractat temes d'actualitat, espinosos i polèmics com en aquesta, però he de dir que des del setembre passat estic enganxat a la ironia, al rigor periodístic i a la cara dura de Jordi Évole, conegut per tothom amb el sobrenom del "Follonero".

Dels programes que he vist, destacaria els següents: 

  • Sobre la independència de Catalunya: en aquest programa Jordi Évole "rapta" a Miguel A. Rodríguez, ex-secretari de comunicació i portaveu del govern d'Aznar, i el porta a visitar Arenys de Munt, primer poble en realitzar el referèndum per a la independència de Catalunya. Després, entrevista a Carod Rovira, en aquest cas no el porta a les espanyes per desig d'aquest últim, per la mala experiència que ha tingut, segons les seves paraules, les vegades que ha creuat la frontera. 
  • Salvados pels toros: en aquest programa, es reflecteixen els arguments dels defensors dels toros, inclosos els de les curses de braus, i dels anti-taurins. 
  • Per què serveix el senat? Jordi Évole entrevista a un senador, Xosé Manuel Pérez Bouza ( senador del BNG), i també realitza una visita guiada al seu lloc de "treball". 
  • Quan erem rics...  Voleu fer una visita a infraestructures desmesurades, a espais abandonats i a aeroports fantasma? Doncs Espanya és el lloc que busqueu. 
  • La Qatar Fundation: entrevista de Jordi Évole amb el vicepresident de la Qatar Fundation, fundació que ha signat un patrocini milionari amb el Barça, aconseguint desplaçar el logo d'Unicef a les parts més pudentes de la samarreta,  provinent d'un país no massa amic dels drets humans ni de la democràcia.  
  • Esborrant a ETA 1,2: crec que aquest reportatges intenten donar veu a totes les parts implicades, encara que a vegades es troben amb gent reticent a participar-hi. Tot i així, aconsegueix donar molts punts de vista del conflicte basc, amb moltes desavinences però també amb molts punts en comú. 

Per acabar, només dir, que malgrat la seva fusió amb Antena 3, esperem que  la Sexta mantingui programes com aquest a la seva graella.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...