dilluns, 20 de febrer del 2012

Els Miserables (Les Misérables, 1980)


Les dades parlen per si soles, és un musical que durant els 25 anys que fa de la seva estrena, l'han vist més de  56 milions d'espectadors i, per aquest motiu, s'ha convertit en el musical més longeu. Aquest fet, l'ha posicionat en el podi dels musicals al costat de : The Phantom of the Opera, Cats, West Side Story, Chicago, etc. 

La història és una adaptació de l'obra "Les Miserables" de Victor Hugo i explica la història de Jean Valjean, un lladre fugat de la presó que intenta redimir-se del pecats comesos, però sempre amb l'ombra de la llei trepitjant-li els talons. És durant aquest viatge a la redempció on coneixerà als miserables; els paries, els desemparats. Aquells que no tenen res a perdre perquè ja ho han perdut tot, que s'aprofiten de la debilitat dels més vulnerables, que utilitzen l'engany, el crim i que es refugien en el vicis més terrenals.

Aquests van ser els antecedents que van fer que m'interesses per aquest musical i, aprofitant que el musical s'estava representant a Barcelona, anés a veure'l la setmana passada. Suposo que a l'anar amb l'expectativa tant alta, em va decepcionar una mica. Però tot i això, he de dir que l'escenografia, els decorats, la música ( del compositor Claude-Michel Schönberg)  i els cantants són espectaculars, que hi ha moments de " Gallina de Piel " com el final del primer acte amb la cançó " One day more", traduida a " Sale el Sol". Dit això, reivindico que els musicals no es tradueixin, que es conservin en l'idioma que es van parir. No entenc perquè no es pot fer com a l'òpera i buscar un sistema de fer-los en VOSE.

Per últim, i aprofitant que són les últimes setmanes en cartellera del musical, us recomano que l'aneu a veure, això sí, aprofitant algun tipus de descompte, sinó poder no val la pena i podeu esperar a anar a Broadway o a Londres a veure-la.

Aquí us deixo, per a mi, una de les joies d'aquest musical "One day more". També té una flash Mob molt divertida: Polish Flash Mob.

1 comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...