dilluns, 2 de juny del 2014

Mad Men (2007-2015)


Intentar escriure sobre Mad Men sense que se'm coli algun spoiler no sé si serà fàcil: duto que me'n surti però ho intentaré. 
S'ha acabat la primera part de la temporada final de Mad Men i ens queda per endavant un any d'espera per veure els set capítols restants. Una agonia tal i com han deixat la trama en aquesta primera tanda. Després d'una temporda i mitja més fluixa, els guionistes s'han ficat les piles i ha tornat la Mad Men de sempre: la que t'invita a pintar-te els llavis de vermell sang mentre et serveixes un whisky abans de donar-li al play al reproductor. 
Don Drapper és les vísceres de la sèrie, l'heroi i l'antiheroi a la vegada. El mascle alfa al que aspiren a ser molts homes i el que volen al llit la gran majoria de les dones fins que es destapen tota la seva col·lecció de misèries. Don és l'egocentrisme, el carisma, la mentida i la genialitat. Capaç de caure però com un bon Ave Fènix sempre troba la maner de tornar i, sí, gaudeixo veint-lo patir però també veint-lo aixecar-se de nou. Com gaudeixo veient la seva autèntica rèplica femenina, Peggy Olson, lluitant en un món d'homes per fer-se valer en un sector com el de la publicitat i sacrificant la seva vida personal per una carrera a l'èxit que no sempre és sinònim de felicitat. 
Peggy i Joan – la cap de les secretàries - són les úniques dones de l'agència de publicitat, i del seu entorn proper, que poden mirar a Don d'igual a igual, dones fortes, molt lluny de les parelles que sempre acompanyen a Mr. Drapper: l'abnegada Betty o la jove Megan. Elles són grans personatges femenins que no vacil·len ni donen un pas enrere. Tampoc voldria oblidar-me de Roger “estoy de vuelta de todo” Sterling, el contrapunt cínic necessari per digerir el whisky vigorós que és Mad Men. Un licor que s'ha de beure molt lentament però degustant cada glop per retenir el plaer que provoca.

1 comentari:

  1. Magnífica sèrie i brillant retrat dels EUA dels 60 amb les seves llums i les seves ombres.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...