dijous, 21 d’octubre del 2010

Donnie Darko ( 2001 )



28 dies, 6 hores, 42 minuts i 12 segons
No sé perquè, però totes les pel·lícules que intenten deformar el teixit espai-temps al seu gust, m'agraden. Les paradoxes temporals són complexes, però molt meloses pel gènere de la ciència ficció. Són moltes les pel·lícules que han tocat aquesta temàtica amb menys o més gràcia, és per això que hi ha un filmografia extensa sobre el tema: El tiempo en sus manos (1960), Superman (1978), Terminator (1984), Regreso al Futuro ( 1985), El vol del navegant (1986), Atrapat en el temps (1993), Timecop (1994), Doce monos(1995), Los Cronocrímenes ( 2006), StarTrek (2009), entre moltes altres...
És dins d'aquesta temàtica recorrent en la Sci-Fi, on podem incloure la pel·lícula Donnie Darko. La data que hi ha al començament del post, perseguirà a Donnie Darko, un adolescent que viu en un poble de nom Middlesex, al llarg de tota la pel·lícula. Aquest noi, amb marcats i tractats trets psicòtics, i els esdeveniments que l'envolten, són el fil conductor que porten a l'espectador a un estat de dubte constant: què és real i què es producte de la imaginació? Haurem d'esperar al final de la pel·lícula per treure'n l'aigua clara.
Pel que fa al repartiment, la pel·lícula compte amb unes quantes cares conegudes: Patrick Swayze, que fa el paper d'un predicador de tres al quart i protagonitza, per a mi, una de les millors escenes de la pel.lícula i, Drew Barrymore, que interpreta el paper de la mestra de filologia "revel" i enrollada.
Per concloure el post i per fer-lo una mica més participatiu, estaria bé que ampliéssim entre tots la llista de pel·lícules que utilitzen els viatges temporals com a recurs per desenvolupar la seva trama. Un, dos, tres, responda otra vez!

4 comentaris:

  1. Jaja! Jo també sóc un fan del tema!
    T'aconsello que li donis un cop d'ull a "Preguntas frecuentes sobre el viaje en el tiempo", una divertida comedia anglesa a on tres frikis queden atrapats en un bucle temporal situat en el bàter d'un pub londinenc!

    La filmografia txeca també té grans joies al voltant dels viatjes temporals, la meva preferida és "Maté a Einstein, caballeros", que s'avança en mes d'un sentit a Regreso al futuro.

    Per cert, mitiquíssima El vol del navegant...

    ResponElimina
  2. Dono fe del fanatisme del Sr. Demente. Encara recordo quan de petits, en plena efervescència del fenòmen "Regreso al futuro", em va dir amb certa decepció: "Per molt que avanci la ciència, mai es podrà viatjar al passat. Si es pogués ja haguessim vist a homes del futur".

    ResponElimina
  3. Demente: M'apunto els suggeriments. El títol de la peli txeca promet.

    Per anar ampliant la llista: El planeta de los simios (Planet of the Apes, 1968). Sens dubte, un gran final.

    ResponElimina
  4. Em pregunto si Atrapado en el tiempo (1992) entraria dins d'aquesta categoria...

    Per cert, algú ha vist Primer (2004)? Vaya un tostón!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...