dimecres, 27 d’abril del 2011

Ciutat de vidre (City of Glass, 1985)



Aquesta novel.la curta és la primera de l'anomenada Trilogia de Nova York de l'autor Paul Auster, recull de tres històries que succeeixen a la ciutat dels gratacels, on l'autor reinventa el gènere de la novel.la negra i de les novel.les de detectius.

Una trucada equivocada és el desencadenant de la trama d'aquest primer relat, Ciutat de Vidre. Quinn, un jove escriptor de 35 anys, rep una trucada inquietant preguntant per un tal Paul Auster, detectiu privat, amb la intenció d' encomanar-li una feina de vida o mort. En un primer moment, el protagonista no farà cas de la trucada, però serà la curiositat la que farà que en la propera trucada suplanti la seva personalitat, i accedeixi a portar el cas en nom del tal Paul Auster. A partir d'aquest moment, es veurà atrapat en una història repleta d'enigmes, persecucions, deliris i paranoia.

Paul Auster aconsegueix enganxar al lector, amb la ciutat de Nova York com escenari, ens submergeix de ple en la trama detectivesca i ens porta a plantejar-nos molts enigmes i fer-nos moltes preguntes, ens fa partíceps de la investigació per després donar un gir a la mateixa, que no deixarà indiferent a ningú .

"Fantasmes", segona part de la trilogia de Nova York
"L'habitació tancada", tercera part de la trilogia de Nova York 

2 comentaris:

  1. Buff, fa moltíssim que em vaig llegir la Trilogia de Nova York, ja quasi no m'enrecordo de res. Això sí, crec recordar que em va agradar, però ni això puc assegurar.

    ResponElimina
  2. La trilogia de Nova York em va fer descobrir Paul Auster. Un autor que va començar fascinant-me i actualment em deixa una mica més indiferent. Tot i així no puc deixar de comprar la majoria dels seus llibres.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...