dimarts, 5 d’abril del 2011

Partitures i tutorials de guitarra en un clic



Encara recordo, quan això d'Internet era ficció, les vegades que havia anat al quiosc a comprar la revista Guitar Player per poder tocar les partitures que venien aquell mes. Com també van ser incomptables, les baixades a Barcelona per anar al carrer tallers a comprar partitures de guitarra. Resulta curiós com tot aquell pelegrinatge, avui en dia es soluciona amb un clic de ratolí.

A favor d'aquesta nova manera de fer, s'ha de dir que resulta molt més còmode i, sobretot, econòmica. Ara, quan tinc ganes de cercar alguna partitura o improvisar una estona, aquestes són les webs que més faig servir:

  • Tocamela ( i no penseu malament): comencem amb una web catalana i molt ben parida. Aquesta web va néixer, segons els seus creadors, amb la voluntat de recopilar tot de vídeos i acords de guitarra en català i altres idiomes, amb el propòsit "d'ensenyar mitjançant tutorials a tocar la guitarra en 7 minuts". A l'actualitat hi ha molts tutorials i vídeos pujats a la web amb diferents professors i nivells de dificultat ,i també tenen un fòrum molt actiu i interessant.
  • Songsterr: és una web molt interessant i potser la que més utilitzo. Tenen una base de partitures bastant extensa i d'estils molt variats (blues, metal, jazz, punk, rock, etc). Una de les coses a destacar és que les cançons et venen amb totes les pistes (veu, piano, guitarra, bateria, etc), per tant, pots mutejar la pista que vols tocar (ex: guitarra solista) i deixar l'acompanyament per tocar per sobre.
  • La cuerda: és una web amb acords i partitures de música espanyola, té una bona base de partitures.
  • Kumbaworld: no podia faltar la web Kumba! Amb cançons per amenitzar les vetllades entre amics i família.
Si algú coneix altres webs interessants sobre la matèria en qüestió, que les comenti i així podrem anar ampliant la llista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...