dilluns, 4 de juliol del 2011

Celebración (Festen, 1998)


Festen és una pel.lícula de Thomas Vinterberg, la primera que es va realitzar sota les normes del Manifest Dogma 95, creat al 1995 pels directors danesos Lars Von Trier, el mateix Thomas Vinterberg, Kristian Levring i Soren Kragh-Jacobsen, amb la intenció de fer un cinema basat més en marcar el dramatisme de les escenes, utilitzant llum natural, càmera en mà i unes quantes regles més.

En aquesta contundent història, la celebració dels seixanta anys del patriarca d'una rica família burgesa estarà plena de moments inoblidables. Els tres fills d'aquest acabalat senyor, Michael, Helene i Christian, seran els principals protagonistes d'aquesta gran reunió. Helene i Christian no es veien des del funeral de la seva altra germana, Linda, a qui no va acudir el mal educat Michael. Christian encara està bastant afectat per la mort de la seva estimada germana, a la qual dos mesos enrere van trobar morta a la banyera, i el pla ordit per ell no només produirà un xoc en els convidats, sinó també en l'espectador, totalment interessat per el que pugui succeir després de la seva intervenció a l'hora de dir unes "dolces" paraules sobre el seu estimat pare.

Les seves intervencions són secrets trets a la llum que no tenen cap desperdici, elevant la tensió a un gran nivell. I la veritat és que aquesta manera de filmar amb càmera en mà, en aquesta ocasió és idònia, lluint amb un alt nivell la decadent celebració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...