divendres, 15 de juliol del 2011

Teleshakespeare (2011)


“Teleshakespeare” no és una de les múltiples fonts on ens podem informar de quines sèries de televisió és imprescindible veure o ens podrien agradar, de llegir-ne petites crítiques o opinions. Per aixó ja teniu multitud d’opcions com poden ser aquest bloc o el llibre de Toni de la Torre “Las séries que no me dejan dormir”. Jorge Carrión ja avisa a la primera pàgina: El llibre conté infinitat de spoilers. El que intenta fer amb aquest llibre és dignificar les telesèries, fer-ne un anàlisis exhaustiu que les interrelaciona, les valora, i veu que aporta cadascuna d’elles al mitjà televisiu i a l’art d’explicar històries.
Carrión posa a les telesèries (o telenovel·les com ell les anomena) al nivell de la literatura o el cinema, com a un digne continuador d’aquestes dues arts. I per fer-ho ens disecciona i interrelaciona sèries de les que hem parlat aquí com Los Soprano, The Wire, Perdidos, A dos metros bajo tierra, Californication, Breaking Bad, V o Mad Men i d’altres que algún dia en parlarem com Battlestar Galactica, Treme, Dexter, Cárnivale o Herois.
I un arriba a la conclusió que des d'aquest mateix moment amb la mateixa insistència que els nostres pares en deien “Fill meu, llegeix”, ja hauríem d’estar dient “Fill meu, mira més la tele”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...