divendres, 26 de novembre del 2010

Los informáticos (The IT Crowd, 2006)


Sempre he trobat molt divertit allò que en diuen humor anglès. És un humor una mica difícil de classificar ja que avarca coses ben diferents, però en les que hi podem percebre un fil de connexió. Algunes d’elles les vam poder descobrir als primers anys de TV3 amb sèries com l’“Escurçó Negre”, "Si, Ministre" o “Els Joves”, i d’altres per diferents vies com les pel·lícules o els gags dels "Monty Phyton", o més recentment amb les sèries de Rick Gervais.
Des de fa 4 temporades hi ha una nova sèrie que segueix aquest humor, més en la línea cafre i moltes vegades absurda de “Els joves”. Aquesta sèrie és “The IT Crowd”, que parteix d’una trama molt senzilla: una noia accepta la feina de directora de l’equip de informàtica d’un gran empresa, format per dos friquis, sense tenir ni idea de informàtica. Al igual que passava a “Els joves”, la trama només és una excusa per explicar-nos situacions absurdes, inversemblants divertides i sorprenents que moltes vegades es permeten fins i tot el luxe de saltar-se la continuïtat de la sèrie.
El gran encert, que comparteix amb moltes sèries britàniques, és no allargar-se en excès i fer només 6 episodis per temporada. Tot i així cal dir que la frescor i l’efecte sorpresa inicial van a la baixa a partir de la tercera temporada i sobretot a la quarta, on sense deixar de ser una sèrie divertida i entretinguda, és evident que no rius tant com al principi.

3 comentaris:

  1. Es que la segona temporada va ser absolutament brutal, no hi havia cap episodi fluix

    ResponElimina
  2. La feien per algun dels canals del Plus, però no l'he vist mai, pel que dius sembla interessant, una altre per a la llista de les que tinc per veure, a aquest pas no tindré prou vida per veure-les totes.

    ResponElimina
  3. Sobretot, veieu-la en versió original subtitulada, el doblatge és dolentíssim.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...