dilluns, 20 de desembre del 2010

Castillo de arena (Château de sable, 2010)


No és cap novetat l’ús d’alguna trama paranormal per explicar-nos una història i profunditzar en el tractament d’uns personatges, deixant aquesta trama com a fet secundari o simple escenari de l’acció. Aquest recurs va ser magistralment utilitzat per Luis Buñuel a la pel·lícula “El ángel exterminador” o molt recentment per David Monteagudo a la novel·la “Fin”.
El cineasta Pierre Oscar Lévy está portant a la gran pantalla cinema l’obra mestra del còmic “Pildoras azules” de Frederik Peeters. Fruit de la seva col·laboració, Peeters ha portat al còmic una història que Lévy mai va portar al cinema. Ens hi trobem un nou exemple del que comentàvem: Uns personatges i la seva evolució davant d’un fet més propi de històries de ciència ficció (que no us revelaré per no aixafar-vos l’efecte sorpresa).
Peeters desplega les seves arts en la il·lustració per explicar-nos una història on el dibuix és moltes vegades el que porta el pes més important de la narració, i on tracta de passada i en segon pla temàtiques socials, el pas del temps, la família, el sexe i una reflexió sobre la vida que portem.
Només puc retreure a aquest còmic que no li hagin tret més suc, ja que només 100 pàgines se’t fan molt curtes.

1 comentari:

  1. La portada ja té molt bona pinta, com el que em vaig comprar d'en Frederik Peeters, anomenat Paquidermo, que Astiberri va publicar fa un any. I com passa en el còmic que comentes, el dibuix d'en Peeters és també molt important en aquella història.
    Ja us el portaré aquest cap de setmana, si voleu.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...