dijous, 9 de desembre del 2010

Life on Mars (2006)

Una cançó de David Bowie dóna títol a la història de Sam Tyler, un cap d’inspectors de policia de Manchester es troba de sobte a l’any 1973, on ha de seguir exercint de poli mentres intenta descobrir com tornar a la seva època. Aquest plantejament tan poc original serveix d’excusa per fer una típica sèrie de policies on es resol un cas per episodi i es va desenvolupant de fons la trama del viatge en el temps.
Com segurament pensareu, aquest invent tant mastegat no hauria de tenir cap mena d’interés i hauria caure en un ràpid esgotament d’idees. Afortunadament, en aquest cas es tracta d’una sèrie anglesa, el que vol dir que no s’allarga excessivament i dura el que ha de durar, dues temporades de 8 episodis cadascuna.
Ara que gràcies a CSI estem acostumats a sentir parlar dels mètodes d’investigació actuals de la policia i dels forenses, és molt interessant veure el que passava fa 40 anys, quan un anàlisi d’emprentes dactilars o de sang tardava dies, no hi havia proves d’ADN o per investigar els arxius d’un cas havies de barallar-te amb tones de papers. La sèrie està molt ben ambientada al principi dels 70, en un moment de crisi econòmica, especialment crua a una ciutat industrial com Manchester, una policia amb mètodes poc ètics i una societat molt masclista, homòfoba i racista, que conformen una sèrie dràmatica que pot tocar molts de temes que contrasten o s’assemblen molt a l’actualitat. Si a més hi sumem uns personatges carismàtics, i ho acabam de guarnir amb aquella fina ironia que s’ha vingut a anomenar humor anglès, i que dóna un toc divertit a la sèrie sense caure a la parodia, tindrem com a resultat un molt bon entreteniment, per no trencar-s’hi massa el cap hi passar-hi una bona estona.
La banda sonora, farcida de cançons de l'època, acompanya molt bé la sèrie i segur que al Regne Unit devia servir per vendre uns quants CDs.
La sèrie va tenir una innecessaria seqüela, "Ashes to ashes", situada als anys 80 i que és totalment prescindible, tot i que certa personatges conservaven el seu carisma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...