dilluns, 14 de febrer del 2011

1280 ànimes (Pop. 1280, 1964)


Des de fa un any un quants lectors s’ajunten formant el club de lectura de “Els lleons de la vella Europa”. Cada dos mesos llegeixen un llibre per posar després en comú les seves opinions i sensacions. Mirarem d’anar publicant Porcions d’aquests llibres que miraran d’unir opinions, moltes vegades oposades, que sorgeixen d’aquestes reunions.

Diuen que "1280 ànimes" és una novel·la negra. Si ho és, en tot cas, no és una novel·la negra massa usual. De fet, és un llibre que pot agradar molt fàcilment a lectors que no es sentin atrets per aquests gènere.
Un dels trets importants que destaca i que la fa atractiva, és la perfecte descripció del personatge principal, un sheriff corrupte que ens explica la història en primera persona i que aparentment és un personatge senzill i curt de gambals però que en el fons és fred, intel·ligent i calculador.
L’escriptor, Jim Thompson, demostra una destresa excel·lent per mostrar-nos aquestes dues cares del personatge mitjançant el llenguatge pobre i innocent que li escau al protagonista.
Tenim doncs un llibre amè, però que permet no quedar-se en la superfície per gaudir-ne molt més.

1 comentari:

  1. Estic d'acord en tot. El personatge del sheriff està molt ben construit i és la peça clau de la història, però tota la novel·la té punts molt interesants i molt cinematogràfics. La veritat és que el primer llibre escollit per "Els lleons de la vella Europa" ja va marcar un bon començament. I que durin les reunions!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...