dilluns, 25 de juliol del 2011

Crematorio (2010)


Ve de gust veure com la ficció espanyola és capaç de produir sèries amb una qualitat mínima, encara que enlloc de fer-ho un canal generalista o hagi de fer un de pagament com Canal+. A diferència d’altres sèries d’aquest canal, aquest no es tracta d’un producte per a un públic minoritari. Crematorio, sèrie basada en una novel·la homònima de Manuel Chirbes, està construïda com a producte comercial i de qualitat.
Aprofitant que degut a la bombolla immobiliària que ha desencadenat la crisi, qui més qui menys pensa que alguna cosa fa pudor al litoral mediterrani, la sèrie ens explica la història de l’empresari de la construcció Rubén Bertomeu i de com des dels anys 80 s’ha anat enriquint a base d’edificar, comprar polítics, policies i creant un negoci mafiós. A cada episodi la trama avança i es centra en un dels personatges del seu entorn, del qual se’ns explica a través de flashbacks la seva relació amb el mafiós.
Com podeu comprovar la proposta no és massa original, però si que compta amb un guió més que digne, un repartiment creïble liderat per José Sancho, i ens manté enganxats i atents a la pantalla durant els 10 episodis de la primera temporada, cosa que ja per si sola és motiu de celebració en la ficció televisiva produïda a Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...