divendres, 25 de novembre del 2011

Joc de trons (A game of thrones, 1996)


Les històries de fantasia heroica mai no han estat el meu fort, i exceptuant el món creat per J.R.R. Tolkien a “El Hobbit” i “El senyor del anells”, mai no m’havia cridat l’atenció, fins que gràcies a la sèrie de l’HBO em vaig creuar amb “Juego de tronos”. 
Si bé a nivell literari, George R. R. Martin, queda molt lluny de Tolkien, cal reconèixer que sap com construir un bon best seller, capítols curtets i una història que avança sense por, amb girs inesperats en tot moment que desconcerten al lector sense caure ni molt menys en l’absurd. 
Què ens ofereix aquest primer volum de la "Cançó de gel i foc”? Doncs hi trobem el típic entorn medieval (mapa inclòs) amb alguns éssers fantàstics i un punt de màgia que caracteritza la fantasia heroica, barrejat amb una trama d’espies, política, lluites entre poderoses famílies, conxorxes de palau i jocs de poder al més pur estil de “Els pilars de la terra”. I també les dosis d’acció necessàries, alguns personatges d’aquells que t’atrapen quan els coneixes i poden passar a l’historia de celebritats de la ficció, i algunes de les seves frases ja comencen a sonar quan dos o més fans de la saga comparteixen conversa. Com no podia ser d'una altra manera, el final del primer llibre et fa anar corrent cap a la llibreria a buscar el segon. 
El primer volum s'ha publicat aquest novembre per primer cop en català. “L’hivern s’acosta”, esteu preparats?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...