dilluns, 13 de febrer del 2012

Son & Moon, Diario de un astronauta (2009)


En el documental Son & Moon (Diario de un astronauta) (2009), de Manuel Huerga (director de Salvador -Puig Antich-, del 2006), l'astronauta Michael E. López-Alegria, nascut a Madrid i de pares extremenys però nacionalitzat nord-americà, ha d'afrontar una altra missió espacial en la que s'ha d'aïllar durant set mesos de la seva dona i el seu fill Nico. Per això, gran part de la trama d'aquest interessant documental es basa en les videoconferències de l'astronauta amb el seu fill, tant per a llegir-li contes (com La princesa promesa) com per a felicitar-li el seu setè aniversari. I la relació que mantenen tots dos és bona, però en algunes ocasions el noi no té ganes de parlar amb el seu pare, mantenint-se un tant dispers, segurament per la rutina d'haver de fer-ho sempre davant d'una càmera.

Al 2009 es van complir 40 anys de l'arribada de l'home a la Lluna, per això té encara més interès aquest documental. A més, el director ha sabut recrear el món apassionant de l'espai amb l'ajuda de l'astronauta López-Alegría, sent el seu operador de càmera durant tot el temps que va estar en òrbita. I encara que, la veritat, cinematogràficament la pel·lícula no sembla tenir res a destacar, el muntatge del mateix director és encertat per unir l'interessant material obtingut per l'astronauta (ajuntant després la seva veu en off quan llegeix el seu diari) amb escenes emotives, informatives i familiars. Tot això sumant-li la magnífica música de Micka Luna.

2 comentaris:

  1. Fa relativament poc el van fer a televisió espanyola i vaig veure els últims 20 minuts. Tinc pendent veure'l tot sencer.

    De totes maneres, pel que vaig veure i el que expliques, més que un documental sobre l'espai, és un documental sobre la relació d'un pare i el seu fill i com la separació i la distància ( en aquest cas insalvable) pot afectar en la mateixa.

    ResponElimina
  2. Asensi, sí que és veritat que el documental se centra en la relació de pare i fill però també t'ensenya molt la manera de treballar i de viure dels astronautes a l'espai.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...