dilluns, 12 de març del 2012

Corazones en Tinieblas (Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse, 1991)


Corazones en Tinieblas (Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse, 1991) és un gran documental, escrit per Fax Bahr i George Hickenlooper i dirigit per ambdós juntament amb Eleanor, l'esposa de Francis Ford Coppola, que també fa de narradora i aporta molt material, en el qual l'espectador arriba a percebre completament l'horror que va suposar per al senyor Coppola el rodatge d'Apocalypse Now (1979), per a molts un film de culte.

Francis va estar per moments fregant la bogeria, cridant que mai acabaria el film, i no és per menys. Durant el rodatge hi va haver diversos problemes: hi havia una guerra civil al sud de Filipines (la pel·lícula es rodava a les illes de Luzon), es van produir pluges torrencials provocades per un tifó que van causar terribles danys en els decorats, l'actor Dennis Hopper sempre anava drogat i mai es llegia els diàlegs, Martin Sheen va rodar totalment borratxo l'escena en la qual està tot sol en una habitació i, a sobre, Marlon Brando, que interpretava el coronel Kurtz, va arribar tard al rodatge i no estava d'acord amb l'enfocament que havia de donar al seu personatge, costant un dineral per a la producció de la pel·lícula per cada minut que passava estant allà.

L'infern que van passar durant el rodatge Coppola el va resumir perfectament al Festival de Cannes el 1979, on va rebre la Palma d'Or: "Apocalypse Now no és una pel·lícula sobre el Vietnam, és el Vietnam. I com l'hem feta s'assembla al que els americans van fer al Vietnam. Estàvem a la selva, érem molt nombrosos, teníem massa diners, massa equip i poc a poc ens varem convertir en bojos".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...