dijous, 14 de juny del 2012

Smoking Room (2002)


Smoking Room (2002), escrita i dirigida per J.D. Wallovits i Roger Gual, que van guanyar el Goya a la millor direcció novell i al Festival de Màlaga van aconseguir el Premi Especial del Jurat, el del Millor Guió, i també el Premi al Millor Actor al conjunt de tots els seus actors, és una pel·lícula molt interessant i que està molt relacionada amb la Nova llei antitabac que es va posar en vigor l'any passat a Espanya.

Arran de l'arribada a la central d'un nou president nord-americà que imposarà una nova normativa que serà prohibir fumar dins del recinte laboral, un comptable anomenat Ramírez (que no serà altre que el boníssim actor català Eduard Fernández) demanarà signatures dels seus companys de treball perquè habilitin una sala de dos metres quadrats i d'aquesta manera no haver de sortir a fora per fumar. No obstant això, encara que ell diu que està en el seu dret de demanar-ho i a més creu que això és una marginació en tota regla, la seva proposta no serà ben rebuda pels superiors i fins i tot per algun dels seus companys.

La història exposa amb escassos decorats, molt bons diàlegs i uns personatges ben caracteritzats, diverses situacions que engloben alguns dels temes més parlats en els últims anys en la societat: el tabac, la feina i la corrupció laboral. I per intensificar diversos aspectes importants de la trama, la pel·lícula està rodada amb càmera en mà, utilitzant bàsicament primers plans per augmentar la tensió que es palpa en alguns moments. Per això, Smoking Room és una intel·ligent mostra de posada en escena i de simple plantejament, amb molt bones interpretacions i moments memorables.
Aquí us deixo el tràiler: http://www.youtube.com/watch?v=TVecJqpSR3M&feature=related

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...