dilluns, 18 de març del 2013

Django desencadenado (Django unchained, 2012)



La història transcorre dos anys abans de l'esclat de la Guerra Civil Americana, King Schultz (Christoph Waltz), un caça-recompenses alemany, segueix la pista d'uns assassins per cobrar la preuada recompensa pels seus caps. És durant aquesta recerca, quan es trobarà en el seu camí amb un grup d'esclaus negres que estan sent portats cap a una plantació cotonera de les terres texanes. Aquí serà on conegui a l'altre protagonista de la història, un esclau negre de nom Django (Jamie Foxx) i a partir d'aquest moment, fruit d'un encontre fortuït o no,  les seves vides es veuran unides amb el tancament d'un acord entre King i Djanjo per trobar als antic capataços d'aquest últim, convertits ara en fugitius.

Pels seguidors de Tarantino és una pel·lícula a l'alçada de les seves millors produccions: guions treballats, situacions amb final inesperat, sang i fetge, diàlegs mordaços i escenes còmiques. Dins d'aquesta última, no perdres el diàleg que mantenen, en una de les escenes de la pel·lícula, els encaputxats. És un fragment memorable, on no pots parar de riure.

Per últim, no podia faltar en una pel·lícula de Tarantino les diferents picades d'ullet al cinema wester. Per tant, la pel·lícula està farcida d'homenatges i referències a pel·lícules mítiques i no tant mítiques d'aquest gènere com : Djanjo ( 1966, Sergio Corbucci ) i El gran Silencio ( del mateix Corbucci). També destacar la referència a Nigger Charley, caçarecompenses negre protagonitzat per Fred Williamson en els tres films: The Legend of Nigger Charley, The Soul of Nigger Charley i Boss Nigger. Si voleu veure alguns dels " easter eggs" que amaga la pel·lícula podeu fer una ullada a aquest enllaç: Easter eggs de Djanjo " desencadenado".


1 comentari:

  1. Una de les coses que més m'agrada de Tarantino, i que explota molt en aquesta pel·lícula, és la contenció. La sensació que la violència esclatarà és permanent, però només esclata en contades ocasions.
    A part de les referències explícites que comentes, tota la peli fa constanment oloreta de Sergio Leone i Peckinpah. I això mola.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...