dimecres, 16 de febrer del 2011

Anvil - El sueño de una banda de rock (Anvil! The Story of Anvil, 2008)


L'aclamat documental Anvil! The Story of Anvil (2008), de Sacha Gervasi, narra la inexplicable desaparició d'una banda canadenca de heavy metal que va influir a altres grups tan coneguts com Metallica, Slayer, Megadeth o Anthrax. I és que, a diferència d'aquests, la banda d'Anvil no va poder mantenir-se a causa de la mala sort de no tenir darrere un bon mànager ni una bona companyia discogràfica.

El documental és un seguiment de la vida actual dels dos únics components de la banda original, el cantant Steve "Lips" Kudlow i el bateria Robb Reiner, que després de més de 30 anys estant junts segueixen assajant amb les mateixes ganes, sense deixar de somiar en que algun dia seran estrelles del rock. I és que la història d'aquests dos tipus és un veritable estudi de la lluita per una il·lusió, una cosa que s'intenta assolir per tots els mitjans, encara que sembli impossible. Però en la pel·lícula hi ha moments molt durs en els que els dos amics es retreuen moltes coses, a causa del estrès acumulat durant tant de temps per aconseguir el somni de les seves vides.

Gervasi, amic i fan de la banda, encerta en muntar coherentment la pel·lícula barrejant entrevistes, assajos i concerts, aconseguint que t'interessi la vitalitat d'aquests dos tipus encara que no siguis un amant del heavy metal. Per això, la pel·lícula ha rebut diversos premis i molt bones crítiques des que es va estrenar al festival de Sundance (deixo el link del tràiler per si algú l'interessa: http://www.youtube.com/watch?v=M36uy2IGQLY).

2 comentaris:

  1. Una peli que vaig decidir veure perquè tothom en parlava molt bé. Al principi feia mandra: un grup que no coneixes i un tipus de música que no et diu res. Però val molt la pena.

    ResponElimina
  2. Sí senyor, un dels millors documentals estrenats l'any passat. Un cant a la vida i a no deixar-se prendre les il.lussions. Tendre i divertida.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...