dilluns, 4 d’abril del 2011

Jo vigilo el camí (I walk the line, 1970)



"I walk the line" és el títol d'una de les cançons de Johnny Cash que acompanya els títols de crèdit d'una gran pel·lícula amb la que comparteix el nom. Cal no confondre-la amb "Walk the line", un biopic del mateix Cash.
El seu director és John Frankenheimer, un senyor que no compta amb cap gran èxit a la seva filmografia i que, en aquest cas, mostra que és un gran director.
Només començar els títols de crèdit, amb l'esmentada cançó de Cash, dues linees de guió escoltades a la ràdio d'un sheriff i els primers plànols dels habitants d'un petit poble dels Estats Units, Frankenheimer et posa ràpidament en situació. Saps qui és el protagonista i què l'angoixa. A partir d'aqui arrenca una història amb una moral dubtosa, cosa que actualment és complicat trobar al cinema comercial americà, i una interpretació de Gregory Peck totalment a l'alçada del paperàs que li toca representar.
Pels fans de Cash, sapigueu que la banda sonora de tot el film està farcit de cançons seves, que queden fantàsticament bé a l'història i a l'amèrica profunda on està situada l'acció.

1 comentari:

  1. A mí em va agradar però la història d'amor entre ell i la noia no me la crec.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...