divendres, 20 de maig del 2011

Indiana Jones i l'última croada (Indiana Jones and the last crusade, 1989)


Amb aquesta tercera part es torna al esperit original del personatge: Nazis, religió, humor, acció, mapes i pistes per resoldre.
Com als altres dos films ens trobem amb un inici espectacular, en aquest cas en forma de flashback, que ens narra l’origen que tot superheroi necessita i a més ens presenta amb gran encert, un company d’aventures que, a diferencia d’en Tapón a la segona part, funciona a la perfecció: el Dr Henry Jones Senior.
En aquesta ocasió, Spielberg ens torna a demostrar que quan s'hi posa amb el que de veritat sap fer, ningú li pot fer ombra. ¿Ens podem imaginar un Indiana Jones que no interpreti Harrison Ford? Doncs costaria però, potser si. El que és inconcebible és un Indiana Jones que no dirigeixi Spielberg.
Com a últim detall, comentar que comencen a aparèixer referències en to d’humor a les anteriors pelis, aquelles tonteries que als friquis ens encanten, que donen a les pel·lícules l’esperit de saga que fa que les mitifiquen encara més.

Llegeix la Porció de "A la recerca de l'arca perduda"
Llegeix la Porció de "Indiana Jones i el temple maleït"
Llegeix la Porció de "Indiana Jones i el regne de la calabera de cristall"

1 comentari:

  1. La tercera és potser la meva favorita de la saga(potser pels encants del sr. Connery) i vista la darrera, la que deuria haver tancat per sempre la trilogia. Una abraçada.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...