divendres, 6 de maig del 2011

A la recerca de l'arca perduda (Raiders of the lost ark, 1981)


Pot tenir errades en el guió, pot ser exagerada, el personatge pot arribar a semblar un superheroi sense capa i moltes més coses es poden criticar d'aquesta pel·lícula, però probablement es tracta d’un de les millors produccions d’entreteniment que ens ha donat Hollywood a la seva història i sense dubte, si parlem de cinema d’aventures, aquesta es la pel·lícula i aquest és el personatge.
Un personatge creat per George Lucas al 1970, i que no va debutar al cinema fins l’any 1981 gràcies a Steven Spielberg. El director va ser capaç de dir-nos en els 3 primers minuts del film: Aquí teniu l’Indi, el nou icone de la cultura popular, ja el coneixeu i ja no l’oblidareu. Una arrencada espectacular per una història fantàstica, recolzada en fets històrics, un punt de màgia i religió, que et manté enganxat durant una hora i cinquanta minuts. No només té les dosis necessàries d'humor, acció i romanticisme, si no que té uns dolents a l'alçada d'un protagonista que a més d'estar ben pensat, està ubicat a l'època adequada.
Aquesta pel·lícula és un d’aquells clars exemples que la comercialitat no està renyida amb la qualitat: Obra mestra, clàssic i un dels grans èxits de taquilla de la història.

Llegeix la Porció de "Indiana Jones i el temple maleït"
Llegeix la Porció de "Indiana Jones i l'última croada
Llegeix la Porció de "Indiana Jones i el regne de la calabera de cristall

2 comentaris:

  1. M'encanta, és una de les meves pel·lis preferides!

    ResponElimina
  2. Un clàssic d'aventures, s'haurà d'anar a veure al cinema Urgell.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...