dimarts, 12 d’octubre del 2010

Raúl Querido (2010)


No sé si el coneixereu. Jo el vaig descobrir a través del programa de ràdio que només s’emet a través de l’internet terrestre “Salsa de carne” (del que ja us en vaig parlar en una anterior porció). En aquest programa l’Ángel i en Sergio, punxen grups dels anomenats maqueters (tot i que, ara amb la consolidació de plataformes com Myspace, Bandcamp o Last Fm i la socialització de l’informàtica, aquest nom ja no és tan literal).
Allà em va sorprendre la proposta de Raúl Querido per dues raons: una ,la més important, va ser la qualitat d’unes composicions estilísticament properes a propostes ja consolidades com les de Joe Crepúsculo o La Estrella de David; i dues, la poc habitual, per tenir una incontinència compositiva fins al punt d’autoeditar-se un ep per mes, com a mínim, desde febrer del 2010 amb un total fins la data d’avui de 64 cançons distribuides a 12 treballs,entre sínguels epés i elapés (per denominar-los d’alguna manera ja que el seu format és íntegrament digital). Entre ells cal destacar la d’un vídeo ep a on no només ens trobem la cançó “Boina” en diferents versions sino que també hi trobem el videoclip.
Tot un mar pel qual endinsar-se i conèixer a una nova figura que começa la seva carrera a un ritme trepidant.
Raúl Querido és el projecte musical de Raúl Díaz , ajudat per Amparo Querida, Dinah Peluda y altres amics, que desde Madrid, i per la resta del món, exposa la seva obra interessant, talentosa, eclèctica, i amb un gustet d’amateurisme que la condiciona com una magnífica, original i personal proposta musical a tenir en compte.
Crec que per accedir a aquestes cançons l’oient ha de posar una mica de la seva part per endinsar-se en el món musical de Raúl Querido ja que els sons electrònics, com el tractament de les veus ,els textes (de vegades més recitats que cantats), les bases rítmiques, l’estructura d’algunes cançons, etc. així ho demanen. Però una vegada superada la primera impressió i capficat al seu univers particular i talentós, si t’agrada, ja no pots escapar.
Estic segur que és un projecte que no tindrà, per part del públic, un terme mitjà. De ben segur que la proposta musical de Raúl Querido o t’agradarà molt o no t’agradarà absolutament res.
Si us a treviu, tots els seus discos autoeditats d’en Raúl Querido els prodreu trobar de manera digital, legal i gratuita a la seva pàgina de Bandcamp: http://raulque.bandcamp.com.
Vinga ràpid! Que de segur que ja ha penjat més cançons!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...