dilluns, 15 de novembre del 2010

El ala oeste de la Casa Blanca (The West Wing, 1999)


Potser penseu que durant els últims anys, gràcies a la cobertura mediàtica que s'ha fet de Barack Obama primer a les primàries, després de les eleccions a la presidència dels Estats Units, i recentment a les eleccions de meitat de mandat, heu fet un curs accelerat de política americana. Segurament tindreu raó. Però us informo que si vosaltres heu fet un curs, a casa hem fet un màster empassant-nos les 7 temporades de "El ala oeste de la Casa Blanca".
Aquesta sèrie va ser creada per Aaron Sorkin, i narra les intrigues, negociacions, errors, decisions polítiques i també la política vida personal del gabinet del president dels EUA i també del propi president. En ella, a part d'enganxar-te completament a una trama que aparentment sembla que pugui fer qualsevol cosa menys enganxar-te, aprens com funciona la democràcia nord-americana i potser fins i tot, t'apassiona. A nivell de repartiment, es recuperen actors com Martin Sheen en el paper de President, Stockard Shanning en el paper de primera dama o Rob Lowe com un dels escriptors de discursos, entre d'altres. Tots els actors estan prou bé, però brillen especialment John Spencer, que interpreta el cap del gabinet, i Martin Sheen.
Només alguns aspectes em semblen criticables. El primer és que el govern de la sèrie és massa d'esquerres per ser americà, sembla un govern de centresquerra europeu. De fet alguns crítics anomenaven a la sèrie "The left wing" enlloc del seu títol original "The west wing". Un ltre punt criticable és que en les dues primeres temporades els personatges, i especialment el president eren moralment impecables. Aquest punt s'arregla una mica en una tercera temporada marcada, potser un pèl massa, pels atemptats del 11-S. Finalment també té com a punt negatiu el fet de deixar algun personatge i alguna trama secundària una mica despenjada.
Tot plegat però, no treu que sigui una sèrie molt entretinguda, i que val la pena veure encara que només sigui per entendre de què dimonis parla en Basses quan surt per la TV.

2 comentaris:

  1. una altra, junt amb The Wire, que la tinc pendent des de fa segles. Em falten hores!

    ResponElimina
  2. Bona serie, sí senyor! Però encara no he perdonat el que fan amb en Sam...

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...