dimecres, 10 de novembre del 2010

El caçador (The Deer Hunter, 1978)


El director Michael Cimino serà recordat per portar a la fallida a la mítica United Artists amb la llarguísima pel·lícula La porta del cel (1980), però també per realitzar una pel·lícula tan dura i bonica, terrible i nostàlgica, plena d'amor i de dolor, amb l'amistat com a punt de referència, anomenada El caçador (1978).

Mike (Robert de Niro), Nick (Christopher Walken, que va guanyar l'Oscar) i Steven (John Savage) són tres treballadors d'una farga que decideixen anar-se'n com a voluntaris al Vietnam, "per servir amb orgull al seu país", però el terror que passaran junts serà una inoblidable experiència, sent presos a les mans dels guerrillers del Vietcong, amb la ruleta russa com a joc habitual entre ells.

La pel·lícula està dividida en quatre parts, amb una primera part més extensiva que les altres en la que veiem als tres amb els seus amics de sempre anant-se'n de cacera i gaudint del poc temps que els queda per estar junts. També veiem el casament entre Steven i la seva núvia, amb una festa nupcial que serveix també com a comiat dels tres homes. La següent part és una immersió total en l'horror d'aquella guerra, amb el temor de la ruleta russa ja esmentada, posant a prova els nervis dels protagonistes i dels propis espectadors. La tercera part és l'arribada a casa de Mike, ja que Nick s'ha quedat allà, malvivint jugant a aquest terrible joc sense donar-li importància a la seva vida i Steven va ser enviat a un hospital de veterans en partir-se les dues cames a causa d'una caiguda. L'última part és la tornada a Saigon de Mike per intentar recobrar la consciència del seu amic Nick, que està bastant atordit segurament per les drogues que li subministren i les ferides que li produeixen els mafiosos d'aquell lloc.

En definitiva, El caçador és una obra mestra que va guanyar 5 Oscars, inclòs el de millor pel·lícula i millor director, que emociona per la seva valenta posada en escena, per les interpretacions de tots els actors i per destacar les coses que ens fan ser humans, com l'amistat i la guerra.

6 comentaris:

  1. Gran pel·lícula. Tinc ganes de tronar-la veure però mai trobem el moment. Eh, Ruth?

    ResponElimina
  2. Però qué passa aquí???
    La peli pinta molt bé, però abans haig de veure 2 capítols de The walking dead (eh, Marc?).
    Crec que en aquest blog es va recomanar Els Soprano, l'has vist Dani?

    ResponElimina
  3. Ostres, The walking dead me la vaig baixar ahir i ja no m'enrecordava...Avui els veuré.
    I Els Soprano encara no l'he vist, però Ruth fins que no vegis El caçador jo no veuré cap capítol d'aquesta sèrie.

    ResponElimina
  4. ¿Ricard Solans ha doblado a Robert De Niro en el doblaje en catalán de "El Cazador"??

    ResponElimina
  5. Ricard Solans es el doblador en catalán habitual de Robert de Niro, en "El cazador" también és él.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...