dimarts, 1 de març del 2011

Blankets (2003)


Una nova lectura de “Els lleons de la vella Europa”. En aquest cas un còmic.

Blankets és un còmic autobiogràfic on Craig Thompson ens explica el seu pas de la infància a la joventut, alternant en forma de flashbacks moments d’ambdues etapes de la seva vida.
A Thompson se li va inculcar des de ben petit una educació religiosa bastant radical, en un poble de Michigan. Aquesta educació marcà molt la seva vida d’adolescent amb l’inevitable primer amor, un primer amor especialment difícil degut a la crua realitat familiar de Raina, la noia de la història. Amb l’adolescència, Thompson es replanteja tot allò que li havien ensenyat i que havia donat per fet.
L'honestedat que respira tota la història, juntament amb els tendres moments de l’amor adolescent i els jocs de la infantesa, fan que la història arribi molt al lector i en algún o altre moment s’hi pugui identificar.
El dibuix és delicat, casa perfectament amb els fets que narra, i es converteix en un dels punts més forts de l’obra.

2 comentaris:

  1. És un gran llibre. Com bé dius els dibuixos son magnífics i estan molt treballats i la història és tendre però trista, sobre les dificultats d'estimar, de sentir-se estimat, de créixer, de trobar-se a un mateix. A mí em va semblar fantàstic.

    ResponElimina
  2. A mi també em va agradar, i em va sorprendre

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...