dijous, 17 de març del 2011

Them Crooked Vultures (2009)


Diu la llegenda que Them Crooked Vultures va néixer durant la festa del quarantè aniversari de Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters), quan aquest va presentar a dos dels seus convidats, l’inagotable Josh Homme (Queens of the Stone Age) i el veterà John Paul Jones (Led Zeppelin). Grohl i Homme ja havien treballat junts en el tercer disc de QotSA, Songs for the deaf (2002), i el resultat havia estat tan bo que feia temps que rumiaven en la manera de repetir-ho.
El que ni ells sabien era com encaixaria en un projecte així el senyor Jones, un músic discret i savi amb 64 anys a l’esquena. Fredament, tres generacions de rockers aportant el millor d’ells mateixos no són garantia de res. I si no que ho preguntin a Audioslave, un altre “supergrup” que mai ha estat res més que la vulgar suma de les seves parts.
Després de només sis mesos d’assajos i gravacions, el resultat fou aquest primer (i de moment únic) treball, una alenada d’aire fresc en el devastat panorama del rock sense maquillatge, i la prova definitiva que demostra que Grohl havia d’haver dissolt Foo Fighters després del tercer disc per tornar-se a col·locar darrera els tambors.
Them Crooked Vultures sona a grup nou; no és Nirvana, ni és QotSA, ni molt menys Led Zeppelin. És rock-blues-alternatiu-amb-importants-anades-d’olla. Hi ha singles radiables (“New Fang”, “Mind Eraser”), hi ha singles no radiables (“Scumbag Blues”, “Reptiles”) i grans trobades (The Doors troben a David Bowie a “Warsaw”; Marilyn Manson troba a Franz Ferdinand a “Gunman”). Però potser on millor funcionen les pulsions que els uneixen és en les peces mastodòntiques (la segona part de “No One Loves Me”, la increïble “Warsaw” o la contundent “Spinning in Daffodils”).
Espero i desitjo que, quan tornin a tenir una estona, aquests tres es tornin a ajuntar per fer un altre disc i, si no és gaire molèstia, es dignin a passar per aquestes contrades per presentar-lo i fer-nos oblidar que som un dels pocs països del món que encara no ha rebut la seva visita.

1 comentari:

  1. Hauré de tornar a donar-li una oportunitat perquè no l'he escoltat massa després de que el primer cop em deixés una mica confús.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...