dimarts, 26 d’abril del 2011

Castell de Púbol



Quan un concepte ven, es fa tot el possible per exprimir-li fins a l’últim euro. Des de sagues de best-sellers fins a artistes moderns estan subjectes a les lleis del mercat.
Un d’aquests últims exemples es fa evident amb una visita al Castell de Púbol, últim taller creatiu de Salvador Dalí, mausoleu i espai dedicat a la seva mussa: Gala. El castell té cert interès pel seu origen medieval, però un cop dins dubto que interessi a ningú fora dels mitòmans o estudiosos del pintor. Al igual que passa amb la casa de Port-Lligat, no hi trobem cap obra rellevant fora de elements decoratius que poden cridar més o menys l’atenció. Dalí, però, va aconseguir crear un personatge entorn a la seva figura, que el fa tan atractiu pel públic general, que suposo que deu fer que mantenir aquests espais oberts el públic sigui rentable.
En definitiva, una visita que val la pena només si us ve de pas en una visita per la bonica comarca del Baix Empordà i no us reca gastar-vos els  8 euros que costa l’entrada. Un preu excessiu.

2 comentaris:

  1. El més fort de tot és que quan jo treballava al museu Dalí podia haver entrat gratis tan al Castell de Púbol com a Port-Lligat i no vaig fer-ho. Deixava passar el temps i al final va passar quasi un any i vaig deixar de treballar al museu. Sóc un cas apart...

    ResponElimina
  2. Per si algú hi va de visita, només un advertiment: vigileu no sobrepassar les tanques de seguretat de les estances de l'interior del castell, ja que tenen sensors de moviment i si treus una mica el cap, per fer una foto o per mirar de més a prop (eh Marc?) , es disparen i ràpidament vénen els de seguretat.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...