dijous, 7 d’abril del 2011

Economia liberal per a no economistes i no liberals (2001)


Alguns anys abans de ser més conegut per haver estat directiu del Barça que per ser un dels economistes més importants del món, Xavier Sala i Martin, ja era un habitual als mitjans de comunicació del nostre país, on feia fàcil d’entendre les paraulotes i conceptes més complicats de les noticies econòmiques. Fa 10 anys va escriure aquest magnífic llibre de divulgació, d’una de les matèries que segurament deu fer més mandra a la població en general: l’economia.
El títol del llibre no pot portar a equívoc, el seus objectius son dos:
  1. Explicar economia (i la feina de l’economista) amb unes explicacions fàcils d’entendre per a qualsevol, i no només això, si no que a més, ho fa d’una forma entretinguda i fins i tot divertida.
  2. Treure la mala fama que tenen habitualment els liberals als mitjans de comunicació i a la societat en general. Explicant com funciona el capitalisme, com ens ha portat a viure com vivim, i com pensa, des d’un punt de vista liberal, que pot ajudar als països més pobres a sortir del forat.
Aquest segon punt és on es mostra més provocador (cosa habitual en ell) i convida a la reflexió al lector, que fàcilment tindrà algunes idees preconcebudes sobre un tema on hi té molt de pes la ideologia, tot i que el professor, s’hi acosta més des d’un punt de vista científic que ideològic.
El llibre es complementa amb una selecció d’articles publicats a diferents mitjans, que il·lustren els temes tocats per l’autor a la primera part del llibre.

Hi estareu d’acord o no, però no us avorrireu i començareu a entendre millor la secció econòmica del diari.

2 comentaris:

  1. Dóno fe del que dius. Em feia una mandra terrible llegir-me'l, però un cop vaig començar era fàcil d'entendre i no se'm va fer gens pesat. Vamos, que m'ho vaig passar molt bé, tot i no estar d'acord amb tot el que deia.

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord. El llibre està molt ben escrit i s'enten perfectament. A més et pot servir per explicar les teories econòniques liberals a algun alumne. Normalment no estic d'acord amb Sala Martín, però ningú li pot negar la seva capacitat per fer entenedores les tesis liberals.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...