dimecres, 7 de setembre del 2011

Kafka a la platja (Umibe no Kafuka, 2002)



Amb un rerefons de tragèdia grega i amb maledicció inclosa, la història transcorre entre la realitat i el somni (surrealisme en majúscules). Kafka, el protagonista, un adolescent de 15 anys, fuig de casa buscant trobar-se a ell mateix i, tanmateix, trobar sentit a la seva jove existència. Per un altre banda, la història de Nakata, un vell amb retard mental que té el do de parlar amb els gats, es veurà estretament relacionada ,sense saber-ho ni un ni l'altre, amb el jove Kafka. Aquests dos viatgers a la recerca del destí, són l'eix vertebrador de la novel.la. A partir d'ells anirem coneixent als altres personatges.

En resum, una novel.la molt recomanable per esvair-nos per moments del món real, i endinsar-nos en un món màgic, on tot és possible.


Reflexions de l' Hoshima el bibliotecari, arrel de la visita de les dues feministes a la biblioteca:

"Ara, el que em molesta més de tot és la gent que no té imaginació. L'home buit, que deia Eliot. La gent que va pel món omplint aquest buit i aquesta manca d'imaginació amb bocinets de palla i ni tan sols se n'adonen. La gent que organitza la seva ignorància en frases buides i intenta convèncer els altres. Com aquest parell que han vingut avui. -Deixa anar un sospir i fa rodar el llapis amb un dit-. Tant me fan els gais, les lesbianes, els heterosexuals, les feministes, els comunistes, els porcs feixistes o els Hare Krishna. M'és igual la bandera que porti la gent, però el que no suporto de cap manera són les persones buides."

2 comentaris:

  1. Em va encantar, aquesta novel·la! La millor de les que he llegit d'en Murakami. El personatge del vell Nakata, l'home que parla amb els gats, és inoblidable! Ara fa poc han traduït al català (ja tocava!) "L'ocell que dóna corda al món". Quines ganes que tinc de llegir-lo!

    ResponElimina
  2. Crec que és, juntament amb "Despietat país de les meravelles i la fi del món", una de les millors novel·les de Murakami. Això si, aquesta afirmació està a l'espera del tercer llibre de 1Q84, de moment, els dos primers són espectaculars.
    Per cert, m'apunto " Crònica de l'Ocell que dóna corda al món" .

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...