divendres, 9 de setembre del 2011

Star Wars: Episodi I - L'amenaça fantasma (Star Wars: Episode I - The Phantom Menace, 1999)


Res millor que deixar reposar la indignació inicial durant més d’una dècada i fer front a la (ja no tant) nova trilogia d’Star Wars amb unes expectatives ben baixes per acabar sorprès d’una forma, podríem dir que agradable. Durant aquest estiu hem estat revisant la saga amb Cecil B. Demente i aquestes son algunes de les conclusions que n’hem extret.
“L’amenaça fantasma” no és ni de bon tros el millor de la saga; en essència recull el que la saga representa però falla en els detalls. Hi tenim per exemple el clàssic rescat de la princesa reina, o la destrucció del punt d’energia que tirarà per terra el projecte dels dolents de la pel·lícula com ja passava a l’episodi 4 i 6. Però hi trobem també uns personatges mancats de carisma, alguns fins i tot irritants, i unes explicacions sobre detalls que no son necessàries: Ens calia saber l’origen de la força? Cal que Anakin sigui fill d’una mare verge? I sobretot, el que li falta a ”La Amenaça fantasma” i que marca l’esperit de la trilogia original: l’humor.
Per la resta, la història és correcte i només acusa una petita baixada de ritme i de tensió cap al tercer quart del metratge que repunta de seguida en el clímax del film.

Llegeix també la Porció de l'episodi II - L'atac dels clons.
Llegeix també la Porció de l'episodi III - La venjança dels Sith.
Llegeix també la Porció de l'episodi IV - Una nova esperança.
Llegeix també la Porció de l'episodi V - L'imperi contraataca
Llegeix també la Porció de l'episodi VI - El retorn del Jedi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...