dijous, 3 de maig del 2012

Los Vengadores (The Avengers, 2012)


Diverses pel·lícules presentant-nos els personatges, un director i guionista que semblava escollit democràticament entre els fan dels còmics, un pressupost milionari amb el que aquest director mai havia comptat. Tot era a punt per veure la peli que feia anys que esperàvem entre la il·lusió provocada per unes preqüeles més que correctes com Iron Man o Capitán Amèrica i la por provocada per d'altres de dolentes com Thor. Una sala de cinema estranyament plena ens esperava i no en vam sortir decebuts.
Los Vengadores té moltes virtuts i poquets defectes. Recull l'esperit de la vessant més entretinguda de molts dels còmics Marvel: Diversió a base de patacades, gags i personatges carismàtics. Joss Whedon, el director, hi ajuda molt ja que sap dotar a cada personatge del seu propi protagonisme i fer-lo especial (cosa gens fàcil si tens a un Déu Nòrdic lluitant al costat d'un tio el poder del qual és tenir punteria). A més, evita prendre's seriosament la peli, a diferència del que fan la majoria de les pelis de superherois, aconseguint així que l'espectador tampoc se l'agafi seriosament, es relaxi i s'ho passi bé, passant per alt detalls ridículs que en un peli seriosa farien que ens estiréssim dels cabells. Està clar que per a una adaptació cinematogràfica d'aquestes característiques, la tria d'un director que entengui i domini els molts anys d'història dels personatges pot esdevenir un factor clau.
Dos únics problemes: un dolent que no está a l'alçada del conjunt i que no m'acabo de creure en molts moments i l'altre, que no em cansaré de dir que és habitual en el cinema d'entreteniment actual, és que a la peli li sobren uns quinze o vint minuts a la seva part central que fan que caigui en el risc d'avorrir. Afortunadament agafa ràpidament embranzida i aconsegueix que surtis del cinema amb un somriure infantil als llavis i la sensació d'haver passat una magnífica estona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...