dilluns, 16 de juliol del 2012

Les aventures de Tom Sawyer (The adventures of Tom Sawyer, 1876)


La passada tardor ja vaig fer la ressenya de Les aventures de Huckleberry Finn amenaçant que la primera part d’aquestes aventures estaria entre les meves properes lectures. Feina feta.
Al igual que passa amb la seva seqüela, Les aventures de Tom Sawyer és bàsicament un conte infantil que permet també una lectura a un nivell adult ja que hi trobem matisos que passarien desapercebuts a un nen. El lector adult es diverteix amb les entremaliadures del seu protagonista i alhora hi troba el retrat de la societat del sud dels Estats Units d’abans de la guerra civil, tot i que Mark Twain no ho fa amb tanta profunditat com ho faria posteriorment en el volum dedicat a Huckleberry Finn. D’aquesta manera la lectura més adulta d’aquest llibre no té la profunditat que podem trobar a la seva continuació ja que hi prima més la vessant humorística i aventurera que la crítica social. Això no treu que es tracti d’una delícia de llibre d’obligada lectura per a grans i petits.
I per a aquells que teniu fills però esteu mancats d’imaginació, no se m’acudeix res millor que una de les trapelleries de Sawyer per explicar als nens abans d’anar a dormir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...