dilluns, 5 de maig del 2014

Vides encreuades (Short Cuts, 1993)


Raymond Carver va ser un escriptor nord-americà amb una visió bastant pesimista de la vida, i això ho sabia transmetre molt bé en els seus relats. Dos anys després de la seva mort, que es va produir a l'any 1988, el director Robert Altman va descobrir la seva obra i li va interessar tant que va voler adaptar al cinema algunes de les seves històries, amb l'ajuda, sobretot, de la vídua de l'escriptor. Altman i ella van mantenir una relació durant la preparació del film, enviant-se molta correspondència, i això va ser una de les peces clau quant al bon resultat de la pel·lícula.

Però Altman va fer alguns canvis: va barrejar històries, traslladant la localització del nord-oest del Pacífic al sud de Califòrnia, a ciutats i barris de Los Angeles, ja que d'aquesta manera els personatges es podien conèixer millor. Altman també es va inventar algun personatge amb l'ajuda del seu coguionista Frank Barhydt, i sempre amb l'aprovació de la vídua de Carver i intentant mantenir aquell aspecte ombriu que el malaguanyat escriptor semblava interessar-li tant, destacant alguns detalls d'aquelles vides que passaven per la seva ment i els quals eren descrits amb gran habilitat i senzillesa.

Per aquesta bona pel·lícula, Altman va tornar a tenir molts actors, com ja va passar amb el seu anterior treball, l'excel·lent El juego de Hollywood (1992). Entre d'altres estan: Tim Robbins, Andie MacDowell, Chris Penn, Robert Downey Jr., Frances McDormand, Mathew Modine, Madeleine Stowe, Julianne Moore y Jack Lemmon.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...