dilluns, 12 de maig de 2014

Shakespeare (2007)


Shakespeare i Sòcrates, quina relació poden tenir aquests dos grans genis, us estareu preguntant. Qui no coneix, encara que només sigui pel nom, al pare del concepte filosòfic i , que dir, del gran dramaturg?


Si mirem l'extensa bibliografia que hi ha dels dos autors en podríem fer muntanyes i muntanyes, el volum d'obres al voltant d'aquest dos figures és estratosfèric. Per cert, a Google guanya Shakespeare per pallissa amb 42 milions d'entrades davant dels 5 milions de Sòcrates. Però en realitat, no tenim ni d'un ni de l'altre, una informació de primera mà ni en primera persona de com eren en realitat aquests dos genis. En el cas de Sòcrates, tot allò que sabem ens bé explicat pels diàlegs socràtics, tot escrit per terceres persones i on hi podem posar un vel de dubte a tot el que ens expliquen ( llegir la porció de Guía para no entender a Sócrates) I en el cas de Shakespeare, les recerques que han dut a terme les rates d'arxiu només han donat informació fiscal: algun registre de propietat, la participació de l'autor en algun litigi, ... En el cas d'aquest últim, almenys ens ha arribat la seva obra, encara que hi ha estudiosos que també o posen en dubte.


Un altre incògnita que comparteixen és el seu veritable aspecte físic,les imatges que ens han arribat o són fetes segles després de la seva mort, o són de molt mala qualitat. Per tant, podem dir que la imatge que en tenim podria no ser la real.


Precisament, en aquest novel·la que us proposo, Bill Bryson posa en evidència la poca informació que tenim de Shakespeare, tot això després de que prèviament ens hagi posat en situació tot explicant el context històric i cultura de l'Anglaterra on va viure Shakespeare, des del boiròs Londres isabelí fins a la precària situació del món del teatre en aquell temps. 

Un llibre molt recomanable per endinsar-se en la vida i obra d'aquest geni literari.


A continuació, us deixo els enllaços a altres obres que hem porcionat d'aquest autor:Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...