divendres, 21 de gener del 2011

Hierro 3 (Bin-jip, 2004)


Tae-Suk és un jove que dóna voltes per la ciutat buscant cases a on estar-s'hi temporalment en absència dels seus propietaris. Un dia mentres n'està buscant una, troba a Sun-hwa, una jove recluida i maltractada pel seu ric i gelós marit. Ella, intrigada, decideix seguir a Tae-suk en la seva vida errant de casa en casa, fins que un dia són descoberts: el jove el tanquen a la presó i Sun-hwa es veu obligada a tornar a casa amb el seu marit... Al sortir de la presó, el primer que fa Tae-suk és anar a buscar a Sun-hwa...

La resta de la trama la deixo a la vostra imaginació, però us invito a que pogueu descobrir el final de la pel·lícula! Premiada amb el "León de Plata" al millor director i Premi Fipresci a la millor pel·lícula al festival de Venecia del 2004.

Gran obra mestra, senzilla però impactant, amb un argument insòlit i original... segons LaButaca.net "Pura poesía visual" pel·lícula de poques paraules però de molts sentiments.

Espero que la meva primera aportació al Blog sigui del vostre agrat...

3 comentaris:

  1. Bon tria per començar! De Kim-Ki-Duk, aprofitant que parles de poesia visual, recomano també "Primavera, verano, otoño, inverno... y primavera"

    ResponElimina
  2. Amb poques paraules, gran pel·lícula.

    ResponElimina
  3. Doncs jo haig de dir totalment al contrari. És veritat que Kim-ki duk té una forma especial de fer pel·lícules, amb bona fotografia i una direcció original, però en aquesta pel·lícula el silenci entre els dos protagonistes arriba a ser totalment absurd. Quasi no es diuen res i, a més, en una escena ella li demostra el seu amor posant-li el peu esquerra a sobre del seu peu dret. Increible. Potser és que jo no entenc aquest tipus de vida tan espiritual...

    També és veritat que Kim-ki duk tampoc és que sigui un director que m'agradi massa perquè "Primavera, verano, otoño, inverno... y primavera" es pot veure i té imatges amb molt bona fotografia, però quan acaba la història em pregunto: "d'acord, i què?".

    La isla conté imatges boniques i impactants però també quasi l'he oblidat.

    Natàlia, igualment la teva primera aportació ha sigut molt interessant, que a mí no m'agradés la peli no vol dir res.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...