dimarts, 10 de maig del 2011

Esmorzar al Tiffany's (Breakfast at Tiffany's, 1958)


Una nova lectura dels Lleons de la Vella Europa.

Segurament enfrontar-se sense estar sesgat, a la lectura d’un llibre com “Esmorzar al Tiffany’s” de Truman Capote, que compta amb una adaptació al cinema amb algunes imatges que han trascendit el propi cel·luloide és gairebé impossible.
Sorprèn al llegir-lo que la vessant còmica tan present al film, pràcticament no existeix a una novel·la que ens retrata la vida frívola d’uns protagonistes que viuen al marge del seu moment històric, la segona guerra mundial. Aquest personatges están perfectament descrits i construits al voltant de Holly Golightly, l’ànima d’una novel·la breu, que amaga múltiples històries, detalls i petits símbolismes que es poden anar descobrint en una lectura més acurada.
Capote, com és habitual en ell, opta per una forma d’escriure freda i distant. Tot i que la narració és en primera persona, i el seu protagonista està enamorat de la Holly, no parla massa directament dels seus sentiments.
Una lectura deliciosa i una magnífica porta d'entrada a un dels grans escriptors americans del segle XX.

2 comentaris:

  1. Jo recordo llegir-la d'adolescent i agradar-me molt, tot i que segurament no m'entararia de tot el que representa la novel.la. La recordo sencilla i deliciosa. Més endavant he llegit altres coses de Capote con "A sangre fría" i son molt més complexes, tot i que com et dic, fa tant de temps que potser l'hauria de rellegir. Una abraçada.

    ResponElimina
  2. David, "Esmorzar al Tiffany's" és molt més lleuger que "A sang freda". Però és un llibre deliciós.
    Jo també l'havia llegit d'adolescent i rellegir-lo i veure la pel·lícula de nou ha estat molt bé. T'ho recomano.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...