dijous, 7 d’octubre del 2010

Relleus escultòrics de Josep Carceles (2010)



A la Capella de l’Antic Hospital de Malgrat de Mar es feia fins el 19 de setembre una exposició d'obres de Josep Cárceles, en ella a més dels relleus es poden veure escultures . L’exposició valia la pena però l’he anat a veure tard i, per desgràcia , quan es publiqui això ja no podreu veure-la a Malgrat, però si a Barcelona; a la Llibreria Claret (Roger de Lluria, 65) del 2o de setembre al 29 d’octubre. Si teniu la possibilitat de visitar-la no la desaprofiteu.
Josep Cárceles és un artista que té el seu taller a Malgrat, segons alguns articles que he llegit, la seva obra es pot emmarcar dintre del moviment artístic del creacionisme . Els artistes creacionistes creen noves realitats amb les seves obres, igual que Déu va crear el mon ells creen nous mons amb el seu art. Cárceles és un home profundament religiós, i això es reflexa a les seves obres, algunes estan concebudes per reafirmar i reivindicar la fe de l’autor, n’hi ha una en contra de l’avortament, un altre per protestar per la decisió de treure les creus de les escoles ...Si voleu podeu visitar el bloc de l’artista: Http://josepcarceles.blogspot.com, en el qual podeu veureu un ampli ventall de les seves obres. Una curiositat, a cada obra hi posa el dia que la va acabar i el sant del dia.
No sóc molt entesa en art, davant una pintura o una escultura la meva reacció sol ser molt primària, m’agrada o no m’agrada, en moltes ocasions no em paro a pensar en res més. Els relleus escultòrics i les escultures d’aquesta exposició m’han agradat, tot i que, com a atea convençuda, la temàtica d’algunes xoca frontalment amb les meves idees, però crec que amb l’art no figuratiu el tema de l’obra no és molt important, ja que un relleu fet com a protesta contra l’avortament jo el puc considerar un al·legat en la seva defensa .
Realitzades amb una interessant barreja de materials , algunes obres atrauen la teva mirada a la que entres, sense saber molt bé perquè, no pots passar de llarg i t’has de parar a contemplar-les, però això a la Capella de l’Antic hospital era difícil, l’espai és molt reduït i les obres estaven massa juntes, donava una sensació d'atapeïment que no permetia gaudir plenament de la mostra.

1 comentari:

  1. Benvolguda Neus i amics de Porcions:
    Ha estat una plaent troballa, visitar el vostre blog i trobar-me amb els sincers elogis que heu fet sobre la meva obra.
    Us estic molt agraït i de tot cor.
    Si voleu copsar una mica més la raó del meu art, en el semanari d'aquesta semana de CATALUNYA CRISTIANA, hi trobareu un extens reportatge a les págines centrals.
    Me agradaría un dia, poder-vos saludar personalment en qualsevol exposició i gaudir plegats de l'obra.
    En aquest ànim, rebeu la meva cordial abraçada.
    josep Cárceles
    escultor-pintor-escriptor

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...